Creatie en opmaak

… het moment waarop uw idee en boodschap concrete vorm krijgen.

Digitaal drukwerk

Kleine en/of dringende oplagen profiteren van de snelle digitale drukmogelijkheden.

Bij digitaal drukken wordt de opmaak rechtstreeks doorgestuurd naar de drukpers, zonder dat de tussenstappen van film of drukplaten vereist zijn. Doordat de kost van de opstart dus veel beperkter is, maar de drukkosten tijdens de oplage nagenoeg constant blijft, is deze techniek vooral geschikt voor kleinere oplagen. Het biedt ook de mogelijkheid om tijdens het afdrukken bepaalde gegevens te veranderen of personaliseren.

Kleur en de ISO Coated standaard

Kleur is van kapitaal belang in de grafische wereld.

Zowel bij de opmaak van een werk, als bij latere herdrukken, werkt onze drukkerij met de ISO Coated standaard. Hierbij zijn zowel de computerschermen, de printers, de digitale drukpers als de offsetpersen op elkaar afgestemd en onder controle via spectraalmeting.

Offsetdruk

Offsetdruk is één van de meest gebruikte en kwalitatief hoogstaande druktechnieken.

Veel handelsdrukwerk, kranten en tijdschriften worden met offset gedrukt. De drukvorm wordt over het algemeen genomen uit een dunne aluminiumplaat waar via fotografische weg een beeld is aangebracht. Om een afdruk te krijgen van deze offsetplaat moet deze eerst vochtig worden gemaakt. Alleen niet-beeld-delen nemen dit vocht aan, waardoor ze de vettige inkt afstoten. Daardoor wordt deze alleen op de beeld-delen aangenomen. De inkt wordt daarna door een rubberdoek van de plaat genomen en overgezet op het papier.

Letterpress

De oudste manier van drukken.

Via een geïnkte typo-cliché wordt het drukbeeld op het papier "gestempeld" in de typo degel of cilinderpers. Het is trendy om tijdens het afdrukken wat extra druk te geven zodat het beeld wat dieper in het papier wordt geduwd. Daarbij is het effect het mooist bij zachter, katoenachtig papier dat een zekere dikte heeft. Zo onderscheidt letterpress zich van andere druktechnieken: het geeft een eigen reliëf en voeling mee aan het drukwerk en zorgt voor een vintage look.

Thermografisch reliëf / Paramountreliëfdruk / Zwelinkt

Reliëfdruk veredelt kleur en tekst met glans en creëert een derde dimensie.

Het voorbedrukte werk wordt voorzien van een harspoeder dat zich hecht aan de nog natte inkt. Het overige poeder wordt verwijderd en opgevangen voor hergebruik. Na deze handeling wordt het drukwerk via een lopende band door een oven getransporteerd, waar het harspoeder opzwelt. De voordelen zijn dat dit thermografisch reliëf kan gebruikt worden in alle pantône-kleuren . Het is een reliëfdruk zonder dure cliché-kosten: voordelig en flexibel. Het is bij uitstek geschikt voor gebruik in huisstijlen.

Blinddruk

Blinddruk speelt met licht en schaduw en geeft het papier een tastbare aantrekkingskracht.

De druk komt tot stand door middel van een messing blinddrukstempel en een contravorm. Het resultaat is afhankelijk van het te bedrukken materiaal en de diepte van de stempel. De blinddruk kan in of op het papier liggen, combinaties zijn ook mogelijk. Blinddruk geeft altijd een zekere klasse, gaande van visitekaartjes tot uitnodigingen en gelegenheidsdrukwerk.

Goud- en foliedruk

Foliedruk geeft een luxueus en feestelijk accent aan uw presentaties.

De druk komt tot stand door middel van een magnesium cliché of messing stempel. Het drukproces vindt plaats bij een temperatuur van om en bij de 100 graden Celsius. Onder invloed van de warmte laat de folie los van de drager en hecht zich onder druk aan het te bedrukken materiaal. Er is een grote variatie in foliesoorten, waaronder ook laserprinterbestendige kleuren. Het kan worden gebruikt op tal van materialen, van papier tot pvc.

Kleuring op snede

Zet uw drukwerk in de verf met een kleurrijk accent.

Kartelen van randen

Voor mensen met een ruw kantje.

Spotvernis

Het trekt de aandacht naar de geverniste delen of creëert zelfstandig zijn effecten tegenover de achtergrond.

Offsetvernis behoort eigenlijk tot de offsetdruk, maar vormt een uitzondering omdat er met transparante vernis wordt gedrukt in plaats van gekleurde inkt. Het kan voor zowel een glanzend als een mat effect zorgen.

Uitkappen

Kapvormen schenken uw verpakking of ander drukwerk een eigen profiel.

Nummeren

Breng uw drukwerk in orde met nummering.

Boren

Eenvoudig klasseren of ophangen met boorgaten.

Perforeren

Met een geperforeerde scheurlijn wordt scheuren gemakkelijk.

Nieten

Losse bladen? Liever niet!

Inbinden met boeklijm

Hecht waarde aan uw bundels.

Wire-o binding

Geef een vlotte draai aan uw boeken.

Afronden van hoeken

De perfecte techniek om uw drukwerk af te ronden.